Pemberitahuan..

Saya tidak pandai memasak tapi saya cuba untuk belajar.. Resepi kat dalam blog ini ada yang saya buat sendiri, ada juga resepi family, resepi dari kawan-kawan, resepi dari majalah, dan ada yang saya ambil daripada blog dan website lain.. Saya minta maaf jika tidak ada link yang diletakkan bersama dengan resepi kerana saya tiada kemahiran dalam bidang IT di awal penubuhan blog ini.. Cuma baru sekarang ini saya tau serba sedikit caranya.. Maaf sekali lagi..

Apapun, terima kasih di atas segala perkongsian semua resepi tersebut.. Moga Allah memberkati serta merahmati kalian.. Aamiin...

Wednesday, April 11, 2012

Cupcake coklat kukus...

Assalamualaikum...

Cupcake coklat kukus...

Hari tu masa kakak balik sini, borak-borak la dengan dia pasal kek coklat yang pernah saya buat dulu. Dan dia sarankan  agar saya mencuba kaedah kukus dan jadikan seperti muffin ataupun cupcake.. Kalau selama ni saya cuma bakar je kek coklat tu, maka kali ni saya cuba kukus la pulak.. 

Dan inilah hasilnya.. Tidak berapa kemas buatannya sebab pertama kali kukus kek coklat ni.. Agak bersememeh sikit.. Adunan ikut resepi kek coklat yang biasa orang lain buat tu.. Silalah tanya atok gugel.. 


p/s: Itu je.. Sekadar update blog dapo yang dah berkurun tak berasap ni.. haha..