Cuba la buat biskut ni ehh... ;p
135 gm butter
60 gm gula kastor
150gm tepung gandum (diayak)
30 gm tepung jagung (diayak)
Cara:
1. Pukul butter dan gula sehingga sebati.
2. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung sedikit demi sedikit.
3. Masukkan adunan dalam piping bag roseete ataupun pam daisy/bunga cina dan pamkan dalam dulang pembakar atau paper cup.
4. Bakar pada suhu 170'C selama 18 -20 minit.
5. Sejukkan dan simpankan dalam bekas kedap udara.
Bahan:
135 gm butter
60 gm gula kastor
150gm tepung gandum (diayak)
30 gm tepung jagung (diayak)
Cara:
1. Pukul butter dan gula sehingga sebati.
2. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung sedikit demi sedikit.
3. Masukkan adunan dalam piping bag roseete ataupun pam daisy/bunga cina dan pamkan dalam dulang pembakar atau paper cup.
4. Bakar pada suhu 170'C selama 18 -20 minit.
5. Sejukkan dan simpankan dalam bekas kedap udara.
No comments:
Post a Comment