Ni adalah resepi biskut dahlia. Ada juga orang menggunakan resepi yang sama untuk buat biskut samperit. Terpulanglah pada kesukaan masing-masing ya...
225 gm butter
110 gm gula ising
1 biji kuning telur
1/2 sudu kecil esen vanilla
70 gm tepung jagung
120 gm tepung kastad
170 gm tepunng gandum
ceri merah/hijau sebagai hiasan
Cara:
1. Gaulkan butter dan gula ising sebati.
2. Masukkan telur dan esen vanilla. Kacau rata.
3. Ayakkan semua tepung dan masukkan dalam bancuhan butter sedikit demi sedikit.
4. Gunakan acuan dahlia dan pamkan dalam loyang.
5. Letakkan ceri merah di tengah adunan yang dipamkan tadi.
6. Bakar dalam oven dengan suhu 170'c selama 15 - 18 minit.
7. Sejukkan dahulu sebelum disimpan dalam balang kedap udara.
Bahan:
225 gm butter
110 gm gula ising
1 biji kuning telur
1/2 sudu kecil esen vanilla
70 gm tepung jagung
120 gm tepung kastad
170 gm tepunng gandum
ceri merah/hijau sebagai hiasan
Cara:
1. Gaulkan butter dan gula ising sebati.
2. Masukkan telur dan esen vanilla. Kacau rata.
3. Ayakkan semua tepung dan masukkan dalam bancuhan butter sedikit demi sedikit.
4. Gunakan acuan dahlia dan pamkan dalam loyang.
5. Letakkan ceri merah di tengah adunan yang dipamkan tadi.
6. Bakar dalam oven dengan suhu 170'c selama 15 - 18 minit.
7. Sejukkan dahulu sebelum disimpan dalam balang kedap udara.
No comments:
Post a Comment