Pemberitahuan..

Saya tidak pandai memasak tapi saya cuba untuk belajar.. Resepi kat dalam blog ini ada yang saya buat sendiri, ada juga resepi family, resepi dari kawan-kawan, resepi dari majalah, dan ada yang saya ambil daripada blog dan website lain.. Saya minta maaf jika tidak ada link yang diletakkan bersama dengan resepi.. Apapun, terima kasih di atas segala perkongsian semua resepi tersebut.. Moga Allah memberkati serta merahmati kalian.. Amin...

Monday, December 10, 2012

Karipap frozen tak menjadi.... huhuhu...

Assalamualaikum...

Karipap frozen tak menjadi.... huhuhu...

Fuhh....
Lama betul dapur ni tak berasap.. hehe... Takde mood la nak masukkan resepi... Lagipun resepi orang lain lagi gempak... Tu yang macam malas nak masukkan resepi yang entah apa-apa kat sini... Malu ahhh... :P

Kali ni nak letakkan gambar karipap je.. Konon-konon nak buat karipap frozen tapi pastri tak berapa menjadi... Sodih den... huhuhu...







Tak menjadi sebab kulit doh tu tak melekat walaupun dah letakkan gam tepung + air.. Nak kelim tak mahir sangat + lambat.. Lagi satu, acuan karipap tu kecil memanjang.. Ingat nak cari acuan yang pendek tapi gemuk ke depan... Ada jual tak ehh..?

p/s: Tak jadi nak jual karipap frozen ni.. Makan sendiri je laa.. ehehh... Kena rajin tanya atok gugel lagi ni... :)

No comments: