Assalamualaikum....
Resepi copy paste dari page fesbuk Klasik Nasional lagi ni.. hehehe.. Resepi ihsan Pak Engku dari Kuzie Catering... Terima kasih...
MASAK LEMAK UDANG & CENDAWAN
BAHAN-BAHAN:
1/2 kilo udang
200g cendawan
20 batang cili padi
2 inci kunyit hidup (kisar),
3 batang serai (ketuk)
1/2 kilo santan
2 helai daun kunyit (potong kasar pun takpe),
garam / perasa
CARA-CARA:
1. Masukkan cili padi & kunyit hidup bersama sedikit air.
2. Masukkan serai dan daun kunyit (biar mendidih).
3. Kemudian santan (kacau), diikuti garam / perasa.
4. Masukkan udang (kacau hingga sebati) dan akhir sekali masukkan cendawan
sehingga menggelegak.... dan sedia untuk dihidangkan.
.
Pemberitahuan..
Saya tidak pandai memasak tapi saya cuba untuk belajar.. Resepi kat dalam blog ini ada yang saya buat sendiri, ada juga resepi family, resepi dari kawan-kawan, resepi dari majalah, dan ada yang saya ambil daripada blog dan website lain.. Saya minta maaf jika tidak ada link yang diletakkan bersama dengan resepi kerana saya tiada kemahiran dalam bidang IT di awal penubuhan blog ini.. Cuma baru sekarang ini saya tau serba sedikit caranya.. Maaf sekali lagi..
Apapun, terima kasih di atas segala perkongsian semua resepi tersebut.. Moga Allah memberkati serta merahmati kalian.. Aamiin...
Friday, March 26, 2010
MASAK LEMAK CILI API UDANG dan CENDAWAN
Olahan semula oleh
Cik Azz
Pada jam
10:48:00 AM
Labels:
Masak Lemak Cili Padi..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment