Assalamualaikum...
Resepi ini juga saya copy paste dari facebook Kongsi Resepi. Terima kasih atas perkongsian resepi ni yaa...
PUDING CARAMEL
Langkah 1 - Mula2 cairkan 1 cawan gula kastor di atas api yg perlahan sehingga keperangan. Bila sudah cair, tuangkan di dalam loyang & biarkan ia sejuk sebentar..
Langkah 2 - Pukul 8 biji telur, 1 cawan gula kastor, 1 tin susu ideal, 1 tin air (pakai tin susu ideal), 2 sudu teh esen vanilla. Pukul hingga rata & tuangkan ke atas gula cair tadi..
Langkah 3 - Kukuskan selama 30 minit..
Langkah 4 - Setelah masak, biarkan ia sejuk. Apabila nak dihidangkan, terbalikkan loyang di atas bekas/pinggan..
Pemberitahuan..
Saya tidak pandai memasak tapi saya cuba untuk belajar.. Resepi kat dalam blog ini ada yang saya buat sendiri, ada juga resepi family, resepi dari kawan-kawan, resepi dari majalah, dan ada yang saya ambil daripada blog dan website lain.. Saya minta maaf jika tidak ada link yang diletakkan bersama dengan resepi kerana saya tiada kemahiran dalam bidang IT di awal penubuhan blog ini.. Cuma baru sekarang ini saya tau serba sedikit caranya.. Maaf sekali lagi..
Apapun, terima kasih di atas segala perkongsian semua resepi tersebut.. Moga Allah memberkati serta merahmati kalian.. Aamiin...
Tuesday, April 20, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
salam kak azz~
SODAP!!!!!!!!!!!!!! :)
mak den kato kena tuang air sbb kang keras... :)
LP Lum~> wassalam...
Dah ponah buek kooo...
Tuang air kek mano... maso bilo nak kono tuang air tu...
mak den yg ckp...
mso nak msk gula smpai hangus tu...
bubuh air.. sobabnya kang gula tu kras... :)
LP Lum~> ooo... banyak mano nak lotak air tu... 1 cawan or 1 gelas...
Post a Comment