Pemberitahuan..

Saya tidak pandai memasak tapi saya cuba untuk belajar.. Resepi kat dalam blog ini ada yang saya buat sendiri, ada juga resepi family, resepi dari kawan-kawan, resepi dari majalah, dan ada yang saya ambil daripada blog dan website lain.. Saya minta maaf jika tidak ada link yang diletakkan bersama dengan resepi kerana saya tiada kemahiran dalam bidang IT di awal penubuhan blog ini.. Cuma baru sekarang ini saya tau serba sedikit caranya.. Maaf sekali lagi..

Apapun, terima kasih di atas segala perkongsian semua resepi tersebut.. Moga Allah memberkati serta merahmati kalian.. Aamiin...

Sunday, May 22, 2011

Buat kek lagi.. :-)

Assalamualaikum..

Semalam saya buat lagi kek ni. Kalau ada sesiapa yang nak mencuba, resepi tu ada saya letakkan kat sini. Dah lama tak buat kek, tu yang cuba asah skill balik tu.. hehe.. Bukan apa, kalau tak dipraktikkan, takut lupa pulak nanti...

Ni gambar sebelum masukkan ke dalam oven. Saja je suka-suka buat corak tu..

Ni kat dalam oven...

Ni selepas dikeluarkan dari oven..

Dan ini la hasilnya setelah sejuk dan dipotong... Nyumm3.. 

Nota: Kali ni saya tambahkan 1 sudu kecil ovalette ke dalam adunan untuk menggebukan lagi kek ni. Selamat mencuba... :-)

2 comments:

Acik Erna said...

azz..akak pun dah lamo tak buek ni..sodap bona nampak e ni..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Buek la kak... Sonang yoo... Sokojap yoo dah licin.. hehe..